Inzameling oud papier

woensdag 27 mei 2015 14:58

Gemeente Terneuzen continueert inzameling oud papier door vrijwilligers maatschappelijke organisaties met een vergoeding van EUR 0,035/kg

Hiermee wordt recht gedaan aan het voorstel van 7 september 2010.

De nadelen van het amendement van 18 april 2013 , afbouwtoelage van de medewerkers op zaterdag en de aanschaf van een extra huisvuilwagen, kan de inzamelende clubs niet worden verweten. Die wilden het liefst de inzameling op zaterdag houden!!

Door de vergoeding naar 3,5 eurocent bij te stellen, kunnen de lasten van afbouwtoelage en extra huisvuilwagen worden gecompenseerd.

In eigen beheer inzamelen door de gemeente zal veel meer salariskosten betekenen!

De gemeente ontmoedigt burgerparticipatie als zij oud papier inzameling in eigen beheer wil uitvoeren. Vrijwilligers van clubs en verenigingen halen al meer dan 35 jaar oud papier op.  Door weer en wind, soms tegen een prijs van EUR 0,01/kg. Zij leveren daarmee een behoorlijke prestatie!!

Zeker in het begin kon men niet genoeg clubs enthousiasmeren mee te doen. Er was een tekort aan inzamelende organisaties!! Die situatie lijkt veranderd.

Als criterium kan de gemeente handhaven dat het inzamelen door vrijwilligers gebeurd.

Daarmee kan een vereniging die op de wachtlijst staat, het contingent van een club die geen vrijwilligers meer kan recruteren, overnemen.Uitzendkrachten in dienst nemen voor vrijwilligerswerk is niet toegestaan.

Gerry Loof-Bakker ChristenUnie
Jerry Pladdet SGP

« Terug

Reacties op 'Inzameling oud papier'

Geen berichten gevonden

Log in om te kunnen reageren op nieuwsberichten.